OVER DE (GIPS)MAKER

In 2011 heb ik mijn kunstopleiding in Zwolle afgerond. Heel wat jaren later ben ik met de Gipskamer gestart. Mijn werk benader ik vanuit het materiaal en haar zeggingskracht. In 1961 zei Jan Schoonhoven “Kunst moet objectief zijn”. Volgens hem moet kunst over het werk zelf gaan en niet over de maker die achter het beeldend werk zit. Bij dit standpunt voel ik me goed, daarom werk ik ook vanuit een neutrale naam met het motto “Het gaat om het werk, niet om mij of mijn handschrift”.

Zoeken naar harmonie en rust in de composities is het doel. Het materiaal in zijn pure vorm toepassen en spelen met ritme, geometrie en lijn zijn de uitgangspunten waar vanuit ik werk. Met Jan Schoonhoven, Piet Mondriaan en Mies van der Rohe als inspiratiebronnen experimenteer ik met lijnenspel, ruimte, evenwicht en harmonie.

Mocht je ge├»nteresseerd zijn in het werk, dan kun je het beste contact opnemen via de contactpagina. In de gipskamer winkel kun je werk vinden dat klaar ligt voor afname. Daarnaast kan ik elk ontwerp op aanvraag realiseren en heeft een levertijd van zo’n 8 weken voor de gipswerken en 4 weken voor de linoprints.